Реєстрація /

Мешканцям Київської області відновлюватимуть електропостачання у 2 рази швидше

Ремонтують обладнання.

У Київський області скоротився середній час ліквідації аварій вдвічі – з 5-8 до 2-4 годин. Це відбулося завдяки реконструкції підстанцій  в Ірпіні та Вишгороді. 

«Тривале усунення аварій по 5-8 годин – це проблема, на яку найбільше скаржились мешканці області. Ми виконали капітальні ремонти майже 2 тисяч розподільчих підстанцій, реконструювали 112 км повітряних ліній 0,4 кВ, щоб покращити енергозабезпечення для наших клієнтів. Особливу увагу приділили Ірпінському, Вишгородському, Бориспільському та Обухівському районам», – розповів генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

За його словами, 65%-70% усіх аварійних відключень в регіоні припадало саме на Ірпінський, Вишгородський, Бориспільський та Обухівський райони. Це ускладнювало та навіть унеможливлювало підключення до мереж нових об’єктів, що активно будуються у цих районах.

Енергетики провели реконструкцію підстанції 110/10 кВ «Ірпінь» та «Нові Петрівці», що забезпечило надійне електропостачання для Ірпінського та Вишгородського районів. У Бориспільському районі енергетики оновили 18 розподільчих підстанцій та встановили 34 нових розвантажувальних підстанцій, відремонтували 124 км повітряних ліній 0,4-10 кВ та 7,1 км кабельних мереж 10 кВ. Також у області Київобленерго відремонтував близько 4882 км ліній 0,4-110кВ.

Крім того, компанія запланувала реконструювати ПС «Гостомель», що забезпечить надійність електропостачання клієнтам Ірпінського району та побудувати ПС «Козин» в енергодефіцитному Обухівському районі. Термін реалізації проектів 2020-2022 роки та загальні інвестиції – 219 млн грн.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело