Реєстрація /

Литовська компанія побудує сонячні електростанції за 30 мільйонів євро

Будівництво заплановано в Житомирській області.

Литовська компанія Modus group інвестує 30 млн. євро в новий парк сонячних електростанцій, які планують розмістити в Любаровському районі Житомирської області.

Інвестор хоче побудувати парк сонячних електростанцій загальною потужністю 35 МВт уже до другого півріччя 2019 року. Всього СЕС будуть виробляти близько 45 тис. МВт/год електроенергії на рік.

Проект для компанії стане першим в Україні. Планується, що будівництво почнуть наприкінці 2018 року. У проекті візьме участь європейський банк реконструкції та розвитку.

Раніше повідомлялося, що у другому кварталі 2018 року 1 тис. 107 родин перейшли на електроенергію з енергії сонця, що вдвічі більше, ніж у першому кварталі цього року.

Загалом, вже 4 тис. 660 приватних домогосподарств встановили сонячні панелі загальною потужністю майже 90 МВт станом на кінець першого півріччя 2018 року. Інвестиції становили близько 88 млн. євро.

«Така активність населення приємно вражає і доводить, що у червні 2015 року ми запровадили ефективний стимул – прив’язаний до курсу євро «зелений» тариф для приватних СЕС потужністю до 30 кВт», – пояснив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Стаття по темі: Сонячна енергія для дому: коли це має сенс?

Джерело