Реєстрація /

Корпуси Національного університету ім. Шевченко термомодернізують

Проведуть капітальний ремонт.

Капітальний ремонт з термомодернізацією планують зробити в двох корпусах Національного університету ім. Шевченко.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби ХК «Київміськбуд».

«Інвестором проекту стало Міністерство сільського господарства, харчування та навколишнього середовища Іспанії, яке викупило в Україні одиниці встановленої кількості викидів парникових газів», – сказано в повідомленні.

Капітальний ремонт зроблять в корпусі механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка на проспекті Глушкова, 4-Е, в Голосіївському районі.

Також ремонт чекає корпус факультету комп'ютерних наук і кібернетики по проспекту Глушкова, 4-Д, в Голосіївському районі.

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Раніше повідомлялося, що за два роки у столиці провели комплексну термомодернізацію 25 шкіл та дитсадків, що дало змогу скоротити енергоспоживання. У майже 200 закладах проведені окремі енергозберігаючі заходи. 

«Ми маємо значний результат – середня економія споживання ресурсів – 50%. Із огляду на постійне зростання ціни на теплову енергію, це дуже важливо і зменшує термін окупності цих проектів. За два роки ми замінили у місті 11% елементів освітлення вуличної мережі на енергозберігаюче. Це 15 тисяч світлоточок, що замінені на LED-освітлення, яке є більш економним», – повідомив Петро Пантелеєв.

Джерело