Реєстрація /

Комісія визначить, хто перероблятиме сміття у Києві

Шукатимуть інвестора, який побудує сміттєпереробний завод.

Конкурсна комісія визначить виконавця послуг із перероблення (оброблення) та захоронення побутових відходів, що утворюються на території міста Києва. 

До складу комісії входить 25 осіб. Це, зокрема, депутати Київської міської ради, державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» Мінрегіону України, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, комунального підприємства «Київкомунсервіс», екологи, члени громадських організацій.

«За обсягом переробки ми орієнтуємося на цифру 426 тисяч тон на рік. Саме стільки щороку захоронюється на полігоні № 5, що поблизу с. Підгірці. Адже наша мета – безпечне закриття (рекультивація) полігону. Для цього ми повинні створити альтернативу – завод із сучасними європейськими технологіями, що включали б сортування, високий рівень переробки, безпечної з точки зору екології», – зазначає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

В Україні на сьогодні немає заводів подібних тому, що планують збудувати у Києві, за потужністю та характеристиками Саме тому в комісії працюють науковці та екологи, фахівці, що практично займаються вивезенням сміття у столиці.

«Паралельно буде розпочата реконструкція полігону, оскільки ми повинні уникнути ризику виникнення надзвичайних ситуацій після його закриття. Також на фінальній стадії – розробка проекту рекультивації», – повідомив Петро Пантелеєв.
 

Джерело