Реєстрація /

Коли потрібно отримувати довідку про перейменування вулиці та де її отримати (роз’яснення КМДА)

Строк видачі довідки – 30 днів.

Довідка про перейменування вулиці необхідна для здійснення нотаріальних дій з нерухомістю.

Про це повідомив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Коли потрібна та як отримати довідку про перейменування вулиці?

«Зазвичай це необхідно, якщо ви збираєтесь здійснювати певні нотаріальні дії зі своєю нерухомістю, і вам потрібно внести зміни у правовстановлюючі документи. Отримати довідку про перейменування вулиці можна у Департаменті містобудування та архітектури КМДА», – написав Юрій Тацій.

Для того, щоб отримати довідку, необхідна заява у довільній формі, де потрібно вказати стару назву вулиці.
«Для одержання документу необхідна лише заява у довільній формі з запитом про надання інформації щодо перейменування. У зверненні не забудьте вказати стару назву вулиці», – зазначив Юрій Тацій.
Після обробки заяви Департамент містобудування та архітектури КМДА надасть довідку з інформацією про перейменування вулиці.

Строк обробки заяви – 30 днів, адже ця довідка розглядається, як звернення громадян. У довідці від Департаменту містобудування та архітектури КМДА буде вказана нова назва вулиці та номер рішення Київської міської ради, яким вулиця була перейменована.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що зміна адреси в документах при перейменуванні вулиць не обов’язкова.

Про це нагадав заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

За його інформацією, Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації останнім часом отримав чимало запитань щодо змін у документах при перейменуванні вулиць, проспектів, провулків тощо.

Також при введенні об’єктів в експлуатацію має застосовуватися принцип «мовчазної згоди».

Джерело