Реєстрація /

КМДА просить Мінкульт дозволити розширити територію «Китаївського городища»

Планують створити археологічний парк.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА передав на погодження Міністерству культури облікову документацію щодо розширення меж пам’ятки археології національного значення «Китаївське городище і курганний могильник» задля подальшого створення археологічного парку.

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми продовжуємо реалізацію амбітного проекту – створення археологічного парку на території Китаєва. Він має включати в себе постійно діючі розкопки, музеєфікацію, часткову реконструкцію та загальний благоустрій території. Сьогодні ми передали облікову документацію із розширенням меж пам’ятки. Далі – розгляд облікової документації Науково-методичною радою при Міністерстві культури», – розповів Мондриївський.

Наразі пам’ятка не має загальної межі – є тільки окремо визначені межі двох ділянок.

Стаття по темі: Квартира на Позняках: плюси і мінуси життя в популярному районі Києва

У свою чергу, директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк додав, що визначення загальної межі пам’ятки унеможливить будь-які навіть потенційні спроби використовувати ці цінні території не за призначенням.

Нагадаємо, що до кінця року планують розробити та затвердити обмежені режими використання пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро».

Джерело