Реєстрація /

Кличко вимагає від Ради передати Києву територію Коцюбинського. Хронологія подій

Селище фактично користується столичними сервісами, проте позбавлене пільг, які надаються киянам

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради та до міністра розвитку громад з закликом приєднати території селища Коцюбинське до столиці. Дискусія та процедура передачі триває вже більше 7 років.

«Це важливе рішення, яке підтримала і громада селища, і Київська міска рада, на превеликий жаль досі не узгоджене Верховною Радою України», – заявив Віталій Кличко.

Наведені  «плюси» для мешканців Коцюбинського після приєднання до Києва

  1. Продовження маршрутів комунального транспорту
  2. Плата за проїзд буде встановлена як для міського, а не для приміського транспорту
  3. Мешканці Коцюбинського зможуть оформити картку киянина
  4. Швидка медична допомога буде забезпечена лікарнями Києва (зараз Ірпінь та Буча)

Очікується, що кількість мешканців Коцюбинського зросте до 30 тисяч осіб завдяки щільній житловій забудові на території селища.

Хронологія подій з приєднання Коцюбинського до Києва

Лютий 2012 рокуКиїв звинуватив владу Коцюбинського у приєднанні 3500 га лісо-паркових земель, які відносяться до столиці.

Квітень 2012 року – прокуратура Києва визнала земельні ділянки з лісом площею в 72 га у Коцюбинському такими, що належать до території Києва.

Липень 2015 року – секретар Київради Олексій Резніков визнав, що Коцюбинське – єдиний населений пункт, який не врегулював земельні питання та взаємні претензії з Києвом.

Липень 2016 р. – Міністерство юстиції оцінило вартість будівництва нового слідчого ізолятора замість Лук'янівського у Києві. Розглядалась можливість будівництва нового СІЗО на землях Державної пенітенціарної служби, зокрема, в Бучі та Коцюбинському.

Березень 2018 року – мешканці Коцюбинського провели громадські слухання про приєднання до Києва. Селищний голова заявила, що 61% учасників підтримали об’єднання зі столицею.

Вересень 2018 р. – депутати Київради проголосували за звернення до Верховної Ради щодо приєднання до Києва селища Коцюбинське.

Джерело

Теґи