Реєстрація /

Кияни просять столичну владу відкрити пішохідні переходи на всіх мостах

Створили петицію.

Кияни звернулися до столичної влади із питанням забезпечення безпеки та доступності для всіх мешканців міста. Вони просять враховувати потреби пішоходів та відкрити пішохідні переходи по всіх мостах.

Про це йдеться в електронній петиції, зареєстрованій на сайті Київради 22 березня.

«Під час повітряної тривоги зелена гілка метро не з'єднує лівий і правий берег Києва. Дістатися Дарницького району неможливо. Люди годинами чекають відбою тривоги на станціях «Видубичі» та «Осокорки». Відстань між станціями становить близько 4 км, що можна подолати пішки менше, ніж за годину, а за допомогою засобів мікромобільності – ще швидше», – йдеться у документі.

Зазначається, що люди мають право самі обирати чи чекати відбою чи усвідомивши ризик, взявши відповідальність на себе перетнути міст.

Раніше розпочалися підготовчі роботи з облаштування наземного пішохідного переходу, що дублює підземний на перехресті вулиць Старобориспільської та Миколи Хвильового.

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Зокрема, на цьому перехресті знизять бордюрний камінь, облаштують тактильну плитку, встановлять відповідні дорожні знаки та світлофори. Роботи планують завершити за 2 тижні. За сприятливої погоди завдадуть дорожню розмітку.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело