Реєстрація /

Киян просять на зиму поїхати у передмістяя

Опалення може не бути.

В Києві внаслідок бомбових та ракетних ударів пошкоджені чи зруйновані 678 об’єктів. Із них, зокрема, понад 350 житлових будинків, 77 закладів освіти, 80 об’єктів житлово-комунального господарства, 25 об’єктів транспортної інфраструктури, 26 – охорони здоров’я.

«Ми розглядаємо різні сценарії можливого розвитку подій. У ситуації війни, у якій ми живемо, потрібно мати плани на випадок надзвичайних ситуацій. І бути готовим діяти. Особливо в умовах, коли щотижня ворог влаштовує масовані атаки і намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури. Хоче залишити українців взимку без тепла, води і світла», – зауважив мер Віталій Кличко.

Так, за словами мера Києва, місто підготувало понад 430 пунктів обігріву. Закупило та залучило в якості допомоги електрогенератори, зробило запаси пального, води та всього необхідного, щоб ці пункти приймали людей. Такі пункти обігріву облаштовані у школах, закладах соціальної інфраструктури. Там люди, у випадку надзвичайної ситуації, зможуть зігрітися, випити чаю, підзарядити телефони, отримати необхідну допомогу.

«Це – місця тимчасового перебування. Бо ми розуміємо, що у випадку надзвичайної ситуації всі кияни не зможуть у них жити, наприклад. Тому я і звертаюся до киян – хто може, в кого є родичі, знайомі в передмістях, в приватних будинках, де можна тимчасово пожити, – обдумати такі варіанти. Місто ж теж готується вистояти в разі найгіршого сценарію. Ми закупили мобільні котельні, генератори для лікарень та інших об’єктів критичної інфраструктури. Зробили запаси пального до них. Запаси їжі та води зробив гуманітарний штаб Києва. Комунальники отримали інструкції, як діяти в надзвичайній ситуації (щодо будинкових мереж, запобіганню виведення їх з ладу). Я дуже хочу сподіватися, що поганого сценарію не буде, але маємо бути готові до всього. І мати алгоритм дій. Ця зима, справді, буде випробуванням для всіх українців», – сказав Віталій Кличко.

 

Раніше повідомлялося, що точки з USB-зарядками облаштували на 19 станціях столичного метрополітену

Джерело