Реєстрація /

Кінотеатр «Київ» не змінить свого цільового призначення

Орендаря хочуть змінити.

 

Кінотеатр «Київ» не змінить свого цільового призначення навіть у разі зміни орендаря.

Про це сказав заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Орендаря майнового комплексу кінотеатру «Київ» визначать на прозорому конкурсі з передачі будівлі кінотеатру в орендне користування для здійснення кінопоказів та проведення культурно-мистецьких заходів.

«Таке рішення прийнято міською владою з метою виконання планових показників надходжень до бюджету від орендної плати, ефективного використання майна Києва та реалізації механізмів, визначених у новому Положенні про оренду комунального майна, яке набуло чинності 1 січня 2019 року. За попередніми планами відкритий конкурс на оренду приміщення цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ» буде проведено протягом 1-1,5 місяці», – сказав Слончак.

Він повідомив, що спочатку має бути визначена ринкова вартість будівлі кінотеатру та виконаний розрахунок орендної плати. Потім – проведення процедури вивчення попиту та, власне, подальше проведення конкурсу на право оренди.

Читайте також: Перепланування квартири в 2018 році: як все зробити за законом

Він повідомив, що орендна ставка буде однозначно вищою, ніж зараз. За його словами, наразі орендар сплачує місту всього 47 тисяч гривень на місяць за приміщення площею 7 131 кв. м, при цьому, надає площі у суборенду за значно вищою ціною.

Орієнтовно, стартова пропозиція орендної плати за майновий комплекс кінотеатру «Київ» становитиме не менше 700 тисяч гривень.
 

Джерело