Реєстрація /

«Київтеплоенерго» відремонтувало теплоенергетичний об’єкт, що живить понад 5 тисяч будівель

Київ готують до зими.

У Києві триває підготовка теплоджерел та теплогенеруючого обладнання до наступного опалювального сезону. Наразі фахівці комунального підприємства «Київтеплоенерго» провели понад 90% гідравлічних випробувань на тепломережах. Це дає можливість планово ліквідувати виявлені пошкодження трубопроводів, щоб уникнути їх узимку. Також тривають ремонти й заміна обладнання на теплоджерелах.

На одному з найбільших теплоджерел, що обігріває будівлі в центрі Києва, триває комплекс ремонтних робіт. Це важливий етап після усунення гідравлічних пошкоджень теплових мереж.

Зокрема, на одному з мережевих насосів, що перекачує теплоносій до будинків, замінюють засувку на колекторі. Замість пошкодженої, теплоенергетики змонтували нову запірну арматуру європейського зразка.

«Київтеплоенерго» також ремонтує один із водогрійних котлів, щоб перед початком опалювального сезону відновити ефективність роботи основного обладнання. Енергетики демонтують старі та встановлюють нові елементи фронтового та лівого екранів нагріву. Вони складаються із сотень трубок, якими циркулює та нагрівається теплоносій. Щоб відновити роботу котла, замінюють близько 3,5 км трубок. Після завершення робіт змонтують нове обмурування котла, проведуть профілактику пальників та іншого обладнання.

Узимку відремонтований теплоенергетичний об’єкт забезпечуватиме теплом та гарячою водою понад 5 100 будівель Києва. Серед них – понад 1,4 тис. житлових будинків, 90 навчальних закладів, 73 лікарні та 3,6 тис. відомств.

Раніше повідомлялося, що на Київщині конфіскували два газобетонні заводи російського олігарха.

Джерело