Реєстрація /

На Київщині конфіскували два газобетонні заводи російського олігарха

Завдяки прибутку заводи фінасували військову агресію проти України.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін'юсту, підготовлений за матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР), та стягнув у дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ «Аерок». Їх кінцевим власником є Група ЛСР російського олігарха Андрєя Молчанова, що володіє двома газобетонними заводами – в Обухові та Березані Київської області.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань (ДБР).

Зазначається, що у травні 2022 року року ДБР встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрєю Молчанову.

Молчанов є колишнім членом «совета федерации федерального собрания рф», наближений до окупаційної влади та сплачує великі податки до бюджету країни-агресора.

«Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до «материнської компанії» з рф», – йдеться в повідомленні.

У Бюро додали, що коштами української компанії сплачувалися податки та збори до бюджету рф, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс. Активи були арештовані й передані в управління АРМА.

Раніше повідомлялося, що банки видали півтисячі іпотечних кредитів.

Джерело