Реєстрація /

«Київський метрополітен» пояснив, коли картка киянина може бути заблокована

Передавати картку стороннім особам неможна.

У столичному метрополітені нагадали, що передача документів чи Карток киянина стороннім особам, які не мають пільги, є порушенням. При виявлені таких випадків відповідна картка блокується на певний час і власник оплачує проїзд на загальних підставах.

«У рамках перевірок документів для пільгового проїзду у столичному метрополітені, фахівці підземки виявили неодноразові порушення. Зокрема, картки Киянина передавалися власниками іншим особам для здійснення проходу, що є порушенням законодавства», – зазначають у прес-службі підземки.

Наразі користуватися підземкою безкоштовно може 31 категорія пільговиків, а це 25% пасажирів. Норми передбачають використання оригіналу передбаченого документа власником, якщо пільга загальноукраїнська, та Картки киянина, якщо пільга надана містом.

Нагадаємо, що в 2019 році «Київський метрополітен» вирішив повністю відмовитися від оплати проїзду жетонами. Пасажирів закликають купувати безконтактні карти або ж розраховуватися за допомогою банківських карт. На кількох станціях уже повністю припинено продаж жетонів, на інших жетони продаються тільки в одній касі. 

Джерело