Реєстрація /

Київське ОСББ окупило витрати на утеплення будинку за 3 роки


Зараз вони платять мінімум за опалення.

Київське ОСББ «Ващенка-5», що знаходиться за адресою вулиця Григорія Ващенка, 5 (Дарницький район) утричі зменшило нарахування опалення, провівши низку енергоефективних заходів. Ціна за опалення за січень у цьому будинку склала 13,9 грн/кв. м. Це майже утричі менше, ніж середньозважений тариф у Києві – 33 грн/кв. м.

Про це за результатами інспекції енергоефективних робіт у будинку повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

У 2017-2019 роках ОСББ взяло участь у програмі «70/30%». У будинку замінили двері та вікна на енергозберігаючі, реконструювали тепловий пункт, встановили вузли обліку теплової енергії. На ці роботи місто спрямувало 1,3 млн грн, а самі мешканці зібрали на енергоефективні заходи 973 тисячі гривень.

Стаття по темі: Як оподатковується продаж нерухомості - пояснення Податкової служби

«За три роки економія склала майже 2,5 млн грн, тобто люди не лише вже повністю окупили вкладені кошти, але й вже суттєво економлять. Реконструкція теплового пункту та насосного обладнання окупилась за один рік. Вартість опалення у січні склала менше 13,9 гривні за квадратний метр», – зазначив представник КМДА.

Крім того, встановивши теплові насоси, люди кардинально зменшили вартість обігріву місць загального користування. За словами голови ОСББ Віталія Бондара, замість 10 грн/кв. м опалювального площі в коридорах і тамбурах тепер жителі сплачують близько 1 грн/кв. м.

Раніше чиновники розповіли про можливості користувачів Єдиної державної електронної системою в сфері будівництва

Джерело