Реєстрація /

Київська влада взялися за вирішення питання парковки

Навесні буде представлена концепція організації парковки в місті.

Верховна Рада України прийняла в цілому закон про парковки, що дає повноваження місцевій владі навести порядок на вулицях міст.

«Навесні ми представимо концепцію розвитку парковок в столиці, що дозволить нарешті навести порядок на вулицях Києва», – заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Як зазначив мер Києва, зараз в місті питання парковки вирішується хаотично: водії залишають машини в заборонених місцях. «Багато паркінгів порожні тому, що кожен водій керується логікою: чому я повинен платити за паркінг, коли можу залишити свою машину де завгодно і мені за це нічого не буде», – підкреслив столичний градоначальник.

Ухвалення закону про парковки дозволить залучити інвестиції до будівництва нових паркінгів, зокрема перехоплюючих – на околицях міста.

«Ми будемо будувати перехоплюючі паркінги. Людина повинна знати: якщо приїхати в центр Києва, то припаркуватися буде дорого», – підкреслив мер. Це світова практика, яка виправдала себе в багатьох країнах.

Джерело