Реєстрація /

Київрада підтримала створення близько 530 гектарів зелених зон

Передали понад 1,8 гектара землі для обслуговування закладів освіти та культури.

У Київській міській раді підтримали створення близько 530 гектарів зелених зон, передали понад 1,8 гектара землі для обслуговування закладів освіти та культури, а також бюветного комплексу. Крім того, місто виділило близько 27 гектарів землі Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» для експлуатації та обслуговування об’єктів історико-культурного заповідника, а також закріпило близько 20 гектарів землі для розміщення кладовища.

Такі рішення були підтримані на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив депутат Київради, голова постійної комісії з питань архітектури, містопланування та земельних відносин Михайло Терентьєв, необхідно забезпечити облаштування, утримання в належному стані міських територій та їх комплексний догляд.

«Київрада ініціювала створення нових зелених зон у пішій доступності для всіх мешканців столиці. Крім цього, місто надало земельні ділянки для обслуговування будівель та спорту, які знаходяться в підпорядкуванні закладів освіти та культури. Також міська влада підтримала передачу землі для належного та своєчасного обслуговування бюветного комплексу в Дарницькому районі, історико-культурного заповідника на території «Києво-Печерської лаври» та закріпило за ритуальною службою близько 20 гектарів землі для кладовища на території Бучанської міської територіальної громади. Землі міста мають бути використані на благо мешканців. І всі ці рішення підтримані винятково для того, щоб забезпечити інтереси територіальної громади», – зазначив Михайло Терентьєв.

Депутат додав, що завдяки прийнятим на пленарному засіданні рішенням щодо продажу та проведення експертної грошової оцінки землі в міський бюджет надійде 120 млн грн. Це дозволить залучити додаткове фінансування, що буде спрямоване на пріоритетні статті витрат.

Раніше повідомлялося, що проведуть новий тендер на продовження будівництва метро на Виноградар.

Джерело