Реєстрація /

«Київенерго» не виконує 90% своїх інвестиційних обіцянок

У компанії це пояснюють великою заборгованістю споживачів.

Компанія «Київенерго», яка уклала з владою столиці договір оренди тепломереж, недофінансувала за період експлуатації понад 90% від передбачених договором інвестицій в модернізацію майна.

Про це повідомив заступник мера Києва Петро Пантелєєв.

«В останні роки були дуже невеликі вкладення, які не відповідають навіть десятій частці від щорічних потреб. Тому сьогодні є питання, які «Київенерго» не може вирішити: це і відносини з газопостачальними компаніями і розрахунки через спецрахунки. Це наслідки того, що компанія не вкладає достатньо коштів у модернізацію», – сказав він.

При цьому в ПАТ «Київенерго» заявили, що 70% тепломереж Києва вичерпали свій 25-річний ресурс експлуатації і потребують заміни.

«Брак обігових коштів у зв'язку зі зростанням заборгованості всіх категорій споживачів впливає на здатність компанії своєчасно закуповувати матеріали і обладнання для ремонту мереж», – повідомили в компанії.

Перший договір оренди тепломереж «Київенерго» і київська влада підписали в 2001 році. Відповідно, на поточний момент експлуатація компанією майна столиці триває вже 16-й рік.

Джерело