Реєстрація /

«Київавтодор» оголосив тендер на проведення робіт з реконструкції шляхопроводу біля станції метро «Дарниця»

Прийом пропозицій триватиме до 7 серпня 2024 року. 

КК «Київавтодор» оголосив тендер на проведення робіт з реконструкції шляхопроводу на перетині вул. Будівельників із Броварським проспектом і Святошино-Броварською лінією метрополітену біля станції метро «Дарниця». Про це повідомляє комунальна корпорація. 

Підприємство звертає увагу, що цей шляхопровід введений в експлуатацію в 1963 році та з того моменту жодного разу капітально не ремонтувався. У 2021 році після спеціального обстеження технічний стан шляхопроводу було визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс – вичерпаним.

Ремонт аварійного шляхопроводу є нагальним: там необхідно замінити зношене дорожнє покриття та гідроізоляцію мостового полотна. Також заплановано усунути пошкоджені конструкції деформаційних швів і привести до належного стану залізобетонні ділянки прогонових будов та опор.

Окрім цього, на об’єкті встановлять нове перильне і бар’єрне огородження, замінять опори освітлення, облаштують тротуари фігурними елементами мощення та влаштують велодоріжки.

Під час реконструкції заплановано й низку робіт для збільшення пропускної спроможності транспортної розв’язки, що створить належні умови для надійного та комфортного пересування всіх учасників дорожнього руху.

Як наголошує «Київавтодор», усі роботи передбачено з урахуванням принципів безбар’єрності – для безперешкодного доступу для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Ремонт розпочнуть орієнтовно на початку вересня. На період реконструкції рух автотранспорту шляхопроводом буде закритий і здійснюватиметься за тимчасовою схемою організації дорожнього руху.

Прийом пропозицій триватиме до 7 серпня 2024 року. 

Раніше повідомлялося, що знесення Садиби Зеленських відбулося несанкціоновано.

Джерело