Реєстрація /

Київ витратив 30 мільйонів гривень на капітальний ремонт систем киснепостачання у лікарнях

У лікарнях Києва збільшили кількість місць з подачею кисню.

Подачею кисню у столиці вже обладнали понад 3100 ліжок для хворих на коронавірус. Усього місто на сьогодні підготувало 4000 ліжок. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Місто визначило для прийому хворих на коронавірус понад 5 тисяч ліжок у 29 медзакладах столиці. Три з них – заклади «Укрзалізниці». Сьогодні хворих на коронавірус вже приймають 23 медзаклади, де підготували 4 тисячі ліжок. Із них подачею кисню обладнані понад 3100 ліжок. Зокрема, 2120 – з централізованою подачею», – зазначив мер.

За його словами, кисневих концентраторів у медичних закладах Києва наразі – 993.

Як зауважив Віталій Кличко, на збільшення ліжкомісць із подачею кисню місто виділило майже 30 мільйонів гривень. Це – кошти на капітальний ремонт систем киснепостачання. Ще близько 7,4 мільйона витратили на закупівлю кисневих концентраторів.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело