Реєстрація /

Київ став швидше реалізовувати інфраструктурні проекти

Не всі проекти тягнуться роками.

Все частіше реалізацію муніципальних проектів міська влада не затягує на роки, ситуація поступово змінюється.

Про це заявила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії «Аімм-Груп», яка співпрацювала з містом при реалізації ряду міських проектів.

«Безумовно, суттєвою перепоною для реалізації багатьох інфраструктурних проектів є короткий фінансовий горизонт планування бюджету. Значні об'єкти вимагають великих і регулярних інвестицій. В Україні бюджети на державному і муніципальному рівнях приймаються щороку. Не рідкісні випадки, коли фінансування окремих об'єктів переривається на час або зовсім припиняється. Так, в нашій свідомості зміцнилося розуміння, що міські об'єкти зводяться довше. Але, з кожним роком ця парадигма змінюється. У нашій компанії був успішний досвід взаємодії з містом при відновленні кінотеатру «Жовтень» після пожежі. Кінотеатр був реконструйований в екстремально короткі терміни: потрібен був один рік. Це говорить про те, що міська бюрократична машина здатна швидко приймати рішення і знаходити необхідні кошти», – говорить Іскіердо.

Раніше повідомлялося, що регіони мають у 2018 році завершити реалізацію всіх інфраструктурних проектів, розпочатих раніше.

Джерело