Реєстрація /

Київ придбає 18 квартир для дітей-сиріт


Київрада прийняла рішення.

Постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку підтримала розпорядження виконавчого органу Київської міської ради щодо купівлі квартир для дітей-сиріт.

Йдеться про субвенцію з державного бюджету сумою у 13,7 млн. грн. 

«Щороку місто купує житло для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку. Частково Київ це робить за власні кошти, частково за рахунок держави. У 2019 році столиця уже придбала 65 квартир за гроші з власного бюджету. Тепер плануємо придбати ще 18 квартир за рахунок субвенції з державного бюджету», – підкреслив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Сьогодні у місті на квартирному обліку перебуває в середньому 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.

Торік столиця, за рахунок коштів з міського бюджету, придбала та видала 110 квартир.

Раніше повідомлялося, що продовжується пошук додаткових земельних ділянок для будівництва житла постраждалим від афери «Еліта-Центр». З 24-х ділянок, які були передбачені для такого будівництва у 2006 році, частина вже оформлена під сквери та парки і забудові не підлягає. Більше того, навіть призначені під забудову ділянки блокуються місцевими активістами, як це сталося з ділянкою на вулиці Здолбунівській.

Стаття по темі: Види шахрайства під час продажу квартири: як не стати жертвою аферистів

Джерело