Реєстрація /

Київ прибирає рекламні засоби з вулиць тисячами

За місяць прибрали більше тисячі.

Протягом листопада у столиці демонтовано 1451 незаконний рекламний засіб (РЗ), серед яких 631 одиницю демонтували їхні власники.

Так, було демонтовано наступні типи РЗ у кількості: банер – 410; вивіска – 235; електронне табло – 9; елементи благоустрою – 1; конструкція на даху – 4; кронштейн – 104; лайтпостер, що стоїть окремо, – 30; прапор, прапорець – 13; телевізійний екран на фасаді – 3; тимчасова виносна спеціальна конструкція – 444; тумба, що стоїть окремо, – 21; холдер – 99; щит на фасаді – 4; щит, що стоїть окремо, – 73.

Нагадаємо, що Правила розміщення рекламних засобів засновані на п’яти принципах: безпека, комфорт, естетичність, законність і доступність. Саме завдяки новим Правилам, наразі можлива реформа у галузі реклами, запроваджено прозорий механізм отримання дозволів.

Окрім того, аби унеможливити розміщення наземних РЗ у хаотичному порядку, визначені конкретні місця – крапки для їх монтажу, заборонено низку типів РЗ на кшталт перетяжок-транспарантів, холдерів, штендерів тощо.

Читайте також: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше повідомлялося, що у липні в Києві було демонтовано 1325 одиниць незаконних рекламних засобів, серед яких 843 одиниці демонтували їх власники. Крім того, тепер власники площин часто самостійно демонтовують конструкції, які не відповідають прийнятим Правилам.

Джерело