Реєстрація /

Києву повернуть 17 га землі у Голосіївському районі

Проводять розслідування.

Київська міська прокуратура через суд вимагає розірвати договір оренди земельної ділянки у Голосіївському районі столиці. У прокуратурі наполягають, що реєстрація права оренди на земельну ділянку площею 17 га є незаконною.

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Встановлено, що приватним товариством у березні 2020 року більш як через рік після припинення йому права оренди цієї землі на вул. Промислової у Голосіївському районі Києва, без будь-яких правових підстав здійснено реєстрацію права користування (оренди) на вказану земельну ділянку.
Потім, у зв'язку з набуттям права власності на промислову базу загальною площею 155 кв.м, було проведено державну реєстрацію змін права користування (оренди) на вказану ділянку за іншим товариством.

Зазначається, що реєстрацію права оренди на цю земельну ділянку здійснено за відсутності волевиявлення його законного власника – Київської міської ради. Також операція переходу права оренди була можливою оскільки орендар цього майна ні законним власником земельної ділянки.
Таким чином державна реєстрація права оренди на вказану земельну ділянку площею близько 17 га вартістю понад 651 млн. гривень незаконна.

З огляду на ці факти прокуратурою заявлено позовну заяву до господарського суду Києва.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 січня 2022 року в Україні – податки, таріфи, збори

Раніше повідомлялося, що біля озера «Вирлиця» скупчується сміття.

Джерело

Теґи