Реєстрація /

Кияни заплатили більше 2 мільйонів штрафів за неправильне паркування

Просять не порушувати правила.

За порушення правил паркування транспортних засобів протягом липня-серпня 2020 року до столичного бюджету надійшло 2 млн. 677 тис. грн.

Про це інформували в Департаменті транспортної інфраструктури.

Серед найчастіших порушень:
•    зупинка на пішохідному переході (15026 постанов);
•    зупинка на виїзді з прилеглих територій (5439 постанов);
•    зупинка на смугах громадського транспорту (4274 постанови).

«У середині серпня ми в тестовому режимі запустили функцію електронного звернення на отримання автомобіля через додаток Kyiv Smart City. Із 17 серпня за електронними заявами видано 1581 транспортний засіб. Завдяки цій функції черги в пунктах видачі зменшилися на 30%», – повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Нагадаємо, що безпечно припаркувати автомобіль можна лише на спеціально відведених для цього майданчиках, сплативши за паркування в будь-який зручний спосіб: у паркоматі, мобільному додатку, за допомогою SMS чи паркувального талону. 

У разі порушень правил паркування й евакуації автомобіля сплатити штраф та оформити документи для видачі автомобіля можна за допомогою додатку Kyiv Smart City. У ньому слід перейти до вкладки «Міські сервіси» – «Сервіси водія» – «Евакуація» і ввести номер автомобіля та необхідні дані. Згідно з інструкціями можна забрати автомобіль зі штрафмайданчика.

Як сплатити за паркування у Києві:

•    паркувальні талони;
•    мобільні додатки;
•    SMS;
•    паркомати;
Придбати талони також можна в будь-який зручний спосіб – у кіоску «Союздруку».

Стаття по темі: Як забрати евакуйоване авто в Києві

Раніше повідомлялося, що зміна №2 у ДБН В.2.3-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» унормувала можливість проектувати автоматизовані автостоянки для легкових автомобілів в містах України. Зміна офіційно вступає в дію з 1 липня 2019 року.

Джерело