Реєстрація /

Кияни можуть онлайн розрахувати енергоефективність приладів у квартирі

Можна економити на електроенергії.

Кияни можуть розрахувати, які прилади в оселі найбільш енергозатратні та скільки можна заощадити за допомогою енергоефективних рішень. З’явився онлайн-калькулятор енергоефективності YASNO.

Щоб побачити можливу економію за місяць, рік, 5 чи 10 років, слід:
•     обрати побутові електроприлади, що використовуються в домі;
•     зазначити їхню кількість та час роботи;
•     встановити потужність приладів або залишити середню, що визначається автоматично.

Наприклад, один тільки бойлер при щоденній роботі протягом 3,5 години за місяць «з’їсть» 217 кВт•год електроенергії, а 2 години охолодження кондиціонером щодня додадуть до рахунку майже 50 кВт•год. Проте в домі є ще пральна машина, комп’ютер, праска, телевізор та багато інших приладів. Кожна сім’я може скоротити витрати на електроенергію до 50% за допомогою енергоефективного набору з двозонним лічильником, розумною розеткою та LED-лампами. Наприклад, якщо щомісячно родина витрачає 400 грн на електроенергію, то зекономити можна 200 грн на місяць, а це 2400 грн економії на рік, 12 тис. грн за 5 років та 24 тис. грн за 10 років.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело