Реєстрація /

Киянам з електроопаленням нараховуватимуть компенсацію щомісяця

Для них діє спеціальний тариф.

Споживачі з електроопаленням, для яких діяв знижений тариф на електроенергію до 31.12.2020, а також багатодітні сім’ї будуть щомісячно отримувати компенсацію від держави у І кварталі 2021 року. Таке рішення затверджено постановою Кабінету Міністрів України №64 від 1.02.2021 р. Електропостачальник YASNO розповів, як надаватиметься компенсація киянам. 

Держава компенсуватиме додаткові витрати, що виникли через встановлення фіксованої ціни на електроенергію (1,68 грн/кВт∙год) та скасування знижених тарифів (0,9 грн/кВт∙год). Різницю у коштах споживачі отримають одним зі способів:

•         за наявності субсидії – компенсація надаватиметься у її складі. Розрахунки та виплати субсидій здійснюють управління праці та соціального захисту населення.
•         за відсутності субсидії – компенсація буде зарахована на особовий рахунок споживача в електропостачальника. Клієнти YASNO в Києві побачать її у рахунках за січень, за лютий та за березень у рядку«Оплати/субсидії/компенсації». Сума до сплати у паперовій платіжці буде зменшена на розмір компенсації, а в Особистому кабінеті – відображена після 10 числа. 

«Для отримання компенсації від держави не потрібно оформлювати документи чи подавати заяви. Проте важливо пам’ятати, що для її коректного розрахунку необхідно своєчасно передавати показання лічильника. Ми завжди на зв’язку, та готові надати додаткові консультації за телефоном або дистанційно через наші онлайн-сервіси», – сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело