Реєстрація /

Киянам пообіцяли добудувати Подільсько-Воскресенський міст за 2 роки

Роботи тривають.

Киянам обіцяють за два роки відкрити автомобільне сполучення через Подільсько-Воскресенський міст. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

«Проектна пропускна спроможність мостового переходу – 60 тис. одиниць авто на добу. А це б суттєво розвантажило інші транспортні артерії міста. Сьогодні добова інтенсивність руху автотранспорту по 5 мостах через Дніпро у Києві складає загалом близько 300 тис. одиниць авто. І в «часи пік» пропускна спроможність мостів перевищується майже у 3 рази», – зазначив Віталій Кличко.

Міст будують із 2003 року. Щоб закінчити це будівництво, місту потрібні чималі кошти. Віталій Кличко зазначив, що постійно веде переговори з іноземними інвесторами, щоб залучити гроші.

За всі роки на міст було витрачено близько 5 млрд. грн бюджетних коштів. А для завершення будівництва потрібно ще 7 млрд. грн. У 2018 році виконано робіт на більш ніж 500 млн. грн. Зокрема, йдеться про роботи з укріпленням опор та спорудженням нових. Довжина мостового переходу від вул. Межигірської до бульвару Перова – більше 10 кілометрів.

\«За умови належного фінансування нам потрібно приблизно 2 роки, щоб запустити міст. А потім можна буде говорити вже і про будівництво метро. Питання метро на Троєщину залишається для нас дуже важливим, і ми повинні цей проект реалізувати», – заявив мер столиці.
 

Джерело