Реєстрація /

Киянам пояснили, чому замість здешевлення опалення подорожчало

Комунальники виправдовують ціни.

У Києві нарахування за опалення у січні 2020 року порівняно з базовим тарифом нижчі в середньому на 18%.

Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

Водночас деякі кияни зазначають, що нарахування в платіжках порівняно з січнем 2019 року або груднем 2019 року вищі. А в деяких випадках обсяги споживання тепла будинками в січні 2020 року більші, ніж минулого року, хоча зима тепліша. 

«Вартість 1 Гкал тепла в січні 2020 року порівняно з базовою (тарифною) вартістю нижча майже на 300 грн і становить 1356,62 грн/Гкал. Це на 18% нижче базового тарифу, затвердженого на опалювальний сезон 2019/2020. При нарахуваннях за тепло враховується середньомісячна температура, визначена Укргідрометцентром. Зокрема, середньомісячна температура в січні 2020 року на 2 градуси нижча, ніж у грудні 2019 року. Відповідно збільшилися обсяги споживання тепла будинками, і це вплинуло на суми в платіжках. Газова «знижка» на опалення в грудні 2019 року становила 22%, а в січні 2020 року – 18% (вартість газу змінилась)», – кажуть комунальники.

Як пояснюють у «Київтеплоенерго», нарахування за опалення проводять згідно з показаннями будинкових лічильників, які підприємство фіксує в останню декаду кожного місяця (із 20-го числа до останнього дня місяця). Від того, коли були зафіксовані показання лічильника, також залежить нарахування, що відображене в платіжці клієнта. Наприклад, в грудні 2019 року показання були зафіксовані станом на 23 число, а в січні 2020 року — станом на 28-е. Таким чином, до розрахунку береться не календарний місяць, а кількість днів від і до фіксації показань лічильників в обох місяцях. Утім, за результатами опалювального сезону загальна сума нарахувань лишається такою ж.

Нагадаємо, що всі клієнти «Київтеплоенерго» можуть отримати уточнення з проведення нарахувань у відділеннях Центру комунального сервісу.
 

коммунальные тарифы

Стаття по темі: Реструктуризація боргу за комунальні послуги: покрокова інструкція

Раніше повідомлялося, що у Києві субсидію отримує 162 тис. 197 родин. Рівень розрахунків за надані комунальні послуги становить 75%. Для початкового періоду це достатньо високий рівень розрахунку.

Джерело