Реєстрація /

Капітальний ремонт ліній швидкісного трамвая в Києві продовжать

Почнуть 2 етап робіт.

КП «Київпастранс» уклало договір на 98,4 млн. гривень з підрядником будівництва 2 черги будівництва лінії швидкісного трамвая від зупинки Гната Юри. На будівництво і реконструкцію цієї лінії вже укладені договори на суму близько 440 млн. гривень.

Про це стало відомо з оголошення електронної системи державних закупівель Prozorro.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Згідно з угодою, підряднику спочатку необхідно буде демонтувати залізобетонні плити, асфальтове покриття, колії, розібрати бруківку. Після цього – облаштувати верхню будову колії, стрілочні переводи, колійний дренаж і переїзд через трамвайні колії. До переліку робіт також входить монтаж обладнання для тягової підстанції, установка опор для зовнішнього освітлення, контактної підвіски трамвая, системи автоматизації стрілочних переводів, перебудову контактної мережі, каналізації і водопроводу. Крім цього підрядник повинен облаштувати дорожнє покриття і тротуари, побудувати зовнішнє освітлення, встановити огорожу, впорядкувати й озеленити територію. Календарний графік виконання робіт передбачає їх завершення до 23 грудня 2020 року.

Раніше було опубліковано відео про те, як відбувається капітальний ремонт станцій швидкісного трамваю Борщагівської гілки.

Джерело