Реєстрація /

Із серпня виростуть тарифи на електроенергію


Побутових споживачів підвищення не торкнеться.

У столиці вартість електроенергії для малих непобутових споживачів, до категорії яких не належить населення, з 1 серпня збільшиться в середньому на 6%. Це пов’язано зі змінами тарифів на передачу і розподіл, які ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тарифи на електроенергію для населення не змінилися.

Нагадуємо, тариф для малих непобутових споживачів розраховується на основі 4 складових:
1)    Тариф на розподіл електроенергії – затверджується окремо для кожного оператора системи розподілу (ОСР), змінюється з 1 серпня.
2)    Тариф на передачу електроенергії – тариф ДП «Укренерго» зросте на 54,6% і становитиме 240,23 грн/МВт⋅год, а не 155,4 грн/МВт⋅год, як зараз.
3)    Прогнозована середня закупівельна ціна електроенергії – залишається без змін.
4)    Тариф на послуги постачальника універсальної послуги – залишається без змін.

Рахунки з новими сумами малі непобутові споживачі отримають вже у липні. Постачальник YASNO оновив на сайті ціни на універсальні послуги для малих непобутових споживачів.

Читайте також: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2018 році: список документів і терміни

Раніше Верховна Рада на позачерговому засіданні підтримала в другому читанні і в цілому проект закону №3658, який передбачає зменшення «зелених» тарифів за допомогою зниження коефіцієнтів.

Джерело