Реєстрація /

Хто отримає та кому покладені доплати по 1000 гривень від уряду – роз'яснення Мінсоцполітики

Доплати по 1000 гривень до пенсії та інших видів соцдопомоги отримають близько 10,6 мільйона українців

Кабінет міністрів своєю постановою визначив категорії громадян України, які отримають доплати по 1000 гривень. Рішення про одноразові виплати було прийнято в зв'язку з введенням карантину і надзвичайної ситуації в Україні.

Міністерство праці та соціальної політики в своїх роз'ясненнях чітко вказало, хто отримає доплати по 1000 гривень. Також пояснюється, на яку дату буде визначаться максимальний розмір доходів громадян, яким покладені доплати.

За словами міністра соцполітики Марини Лазебної, виплати по 1000 гривень почнуться протягом 5 днів після вступу в силу змін у державному бюджеті на 2020 рік.

Всього на одноразові виплати виділено близько 10 мільярдів гривень. Доплати по 1000 гривень до пенсії та інших видів соцдопомоги отримають близько 10,6 мільйона українців.

Стаття по темі: Пільги на плату за землю та скасування податку на нерухомість за 2020 рік. Що треба знати фізособам і компаніям

Хто отримає та кому покладені доплати по 1000 гривень

  1. Пенсіонери, які отримують не більше 5000 гривень на 1 квітня 2020 року з урахуванням надбавок, підвищень, цільової грошової допомоги, компенсацій в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших виплат.
  2. Одержувачі соцдопомоги інваліди дитинства, діти-інваліди (крім тих, які одночасно за допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника).
  3. Особи, які не мають права на пенсію, але отримують державну соціальну допомогу.
  4. Особи з інвалідністю.
  5. Громадяни, які отримують тимчасову соціальну допомогу для непрацюючих осіб, які досягли пенсійного віку, проте не набули права на пенсійні виплати.

Стаття по темі: До держбюджету внесені зміни: яким буде курс долара, скільки виплатять матдопомогу

Джерело

Теґи