Реєстрація /

Громаді Києва остаточно повернули заповідні землі на Жуковому острові

Землі коштують понад 45 млн гривень.

Верховний Суд поставив крапку у справі про повернення громаді Києва земель ландшафтного заказника «Жуків Острів». 17 земельних ділянок природно-заповідного фонду вартістю 45 млн гривень та площею понад 3 гектари повернено столичній громаді.

Про це йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора. 

«Верховний Суд залишив без змін постанову суду апеляційної інстанції, якою задоволено позов заступника Генерального прокурора про повернення територіальній громаді міста Києва земельних ділянок ландшафтного заказника «Жуків Острів», – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави до фізичної особи, за якою було протиправно зареєстровано право власності на 17 земельних ділянок природно-заповідного фонду вартістю 45 млн гривень та площею понад 3 га. Правоохоронці встановили що земельні ділянки було безоплатно передано для забудови попри те, що вони мають особливе природоохоронне та історико-культурне значення.

Нагадаємо, у лютому ц.р. Офіс генпрокурора повідомляв, що в суді повернуто право громаді Києва на вільний доступ до земель ландшафтного заказника «Острів Жуків» площею 5,4 га.

Раніше повідомлялося, що затверджено порядок поводження з відходами від зруйнованих будівель.

Джерело

Теґи