Реєстрація /

Газ для населення подорожчав

Прийняли нові тарифи.

У серпні ціна на газ для клієнтів ГК «Нафтогаз» становить 3,24 грн за куб. м, що на 0,27 грн більше, ніж у попередньому місяці. Вартість вказана з ПДВ, але без врахування плати за розподілу в рамках тарифу «Місячний».

Про це повідомила пресслужба газопостачальної компанії.

Постачальник обґрунтовує збільшення тим, що ринок входить в сезон високих цін, який зазвичай настає з наближенням опалювального періоду. Також зазначається, що після завершення дії режиму публічних спецобязательств (ПСО) компанія планує публікувати ціни в рамках тарифу «Місячний» на початку місяця споживання.
«Тариф« Місячний» –перший тариф, який компанія пропонує своїм клієнтам. Зараз всі діючі побутові клієнти компанії автоматично переведені на цей тариф. Він передбачає післяплату за споживання газу», - написано в повідомленні.

До того ж компанія звертає увагу на можливість заощадити 1% від загального рахунку за газ, у разі оплати до 15 числа місяця, наступного за місяцем споживання через особистий кабінет і чат-бот.

До 1 серпня єдину ціну на газ для побутових споживачів компанії публікували після 22 числа місяця споживання.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Нагадаємо, промислові споживачі можуть обирати постачальника природного газу та купувати у нього блакитне паливо за вільними цінами. 

Раніше повідодлялося, що у квітні 2020 року оптова ціна на газ для потреб населення знизилась до 2,9 грн за кубометр, що на 15% менше, ніж у березні та на 38%, починаючи з січня.

Джерело