Реєстрація /

Фундаменти будівель стануть надійнішими та їх будуватимуть швидше

Змінили норми. 

В Україні тепер використовуються сучасні технології, матеріали та методи розрахунку для підвищення безпеки та надійності проектування будівель. Нововведення пришвидшать зведення фундаментів та основ на 20%. Норми діють з 1 січня 2019 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Фундамент – це основа кожної будівлі, від якості зведення і надійності якої залежить строк експлуатації в майбутньому і, що головне, безпека людей, які будуть там знаходитися. Тому у новому ДБН щодо основ і фундаментів будівель була введена низка прогресивних сучасних рішень для проектування нових фундаментів належної якості. Також враховані необхідні чинники і впливи, прописані вдосконалені розрахунки та матеріали. Все для того, щоб будівництво здійснювалося безпечно та якісно. Бо це пріоритет», – сказав він.
Зокрема, у новому ДБН введено можливість використання нових типів фундаментів поряд зі звичайними, а також сучасних способів інженерної підготовки основ та технологій улаштування фундаментів.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Крім цього, нові норми враховують фактори, що обумовлюють підтоплення підвалів та фільтрацію грунтових вод у приміщення, вводячи їх надійну гідроізоляцію. 

Раніше повідомлялося, що ряд експертних будівельних організацій, у яких забудовники проходять експертизу, зловживають своїми повноваженнями, і допомагають будівельникам обходити нові вимоги.

Джерело