Реєстрація /

Ескізний проект Музею Голодомору сподобався чиновникам КМДА

Своє слово ще мають сказати представники ЮНЕСКО.

«Профільні спеціалісти містобудівної ради схвалили роботу проектної організації, яка представила на розгляд ескізний проект будівництва Меморіального комплексу пам’яті жертв голодомору в Україні на вулиці Лаврській, 3 (Печерський район). Хоча з певними зауваженнями, які необхідно допрацювати. Про це розповів заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

«Спорудження Меморіального комплексу передбачалось у дві черги. У 2008-му реалізована лише перша черга – меморіальна. А музейної немає і досі. Сьогодні ми проводимо консультативний розгляд коригування ескізного проекту», – зазначив чиновник.

Музей обіцяють максимально «вписати» у ландшафт київських гір та довколишній міський простір, оскільки він буде розташований у буферні зоні пам’ятки ЮНЕСКО – Києво-Печерської Лаври. Наразі Центр Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поінформовано Міністерством культури про заплановані містобудівні перетворення, очікується відповідь.

Планується, що музей обладнають у підземній частині Пам’ятного знаку «Свіча Пам’яті», куди відвідувачі зможуть потрапити сходами. Загалом будівля Національного музею складатиметься із двох частин: музею Голодомору та виставкового центру для виставок експозицій. Комплекс надаватиме максимально повну інформацію про цю трагічну сторінку історії нашої держави.

Раніше повідомлялося, що цього року у Києві з’явиться Музей тоталітаризму.

Джерело