Реєстрація /

Електронні будівельні послуги зменшили корупцію


Чиновники говорять про позитивні зміни.

Електронні будівельні послуги сприяють подоланню корупції у сфері будівництва – у цьому впевнені майже 20 тисяч користувачів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі Дія.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Дудченко.

«Цифровізація адміністративних послуг у сфері будівництва стала важливим інструментом у подоланні галузевої корупції. Як свідчать результати опитування, близько 80% респондентів – а це майже 20 тисяч користувачів – відзначили, що будівельні е-послуги сприяють боротьбі з корупцією у сфері будівництва», – наголосив Олександр Дудченко. 

Зазначимо, в опитуванні щодо якості будівельних послуг, яке заповнюють користувачі після оформлення на порталі Дія, взяли участь близько 25 тисяч користувачів. З них:

  • 18259 (74%) користувачів залишилися задоволені роботою з будівельними е-послугами, а 5345 (22%) оцінюють як задовільні;
  • 19093 (77%) користувачів відзначають, що електронні будівельні послуги на Порталі Дія сприяють боротьбі з корупцією у сфері будівництва.
стройка

Читайте також: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Раніше повідомлялося, що подорожчає проїзд у транспорті.

Джерело

Теґи