Реєстрація /

До кінця року побудують 83 тисячі квадратних метрів складів в Києві

У 1 кварталі орендували більше 46 тис. кв. м.

На ринку складської нерухомості Києва перший квартал 2019 року відзначився обсягом валового поглинання в приблизно 46 тис. 250 кв.м (+ 27% г / г), що був кілька уповільнений обмеженою вільною пропозицією на ринку Києва.

Про це повідомили аналітики компанії CBRE Ukraine.

Протягом перших трьох місяців в сегменті не було введено в експлуатацію нових об'єктів, тоді як до кінця 2019 року передбачається нова пропозиція об'ємом 83 тис. кв. м. Середня вакантність на ринку коливалася на рівні 3,6% (-0,1 п.п. з початку року) станом на кінець 1 кварталу 2019 року. Декларовані орендні ставки в основному визначалися в гривні в діапазоні 125-162 грн./кв.м/місяць для складських приміщень класу А і в діапазоні 75-110 грн./кв.м/місяць для складських приміщень класу B. Ефективна орендна ставка на кращі приміщення залишалася стабільною в гривні, склавши близько 100-142 грн./кв.м/місяць і незначно виросла в доларах США, за рахунок зміцнення курсу гривні і таким чином склала 3,7-5,2 дол./кв.м/місяць.

Раніше повідомлялося, що сегмент складів для зберігання особистих речей приватних осіб в Україні поки представлений слабо, але найближчим часом він може почати активно розвиватися.

Джерело