Реєстрація /

Для будівництва автобану «Гданськ-Одеса» шукають іноземного інвестора

Поки Україна будує окремі ділянки за рахунок бюджету.

Дорога зі Львова до Одеси по трасі «Гданськ-Одеса», яку вже почали будувати за рахунок бюджету, займе п'ять з половиною годин замість нинішніх дев'яти, – кажуть в Мінтрансі.

Проект автобану «Гданськ-Одеса», який пролягатиме від Польщі через Львівську, Тернопільську, Хмельницьку та Вінницьку області та закінчиться на узбережжі Чорного моря, Мінтранс називає інфраструктурним проектом №1. Про це заявив заступник міністра Віктор Довгань. Він підкреслив, що це буде дорога на 4 смуги.

Чиновник розповів, що європейські структури, до яких звернулася за партнерством Україна, поки нічого не відповіли з приводу участі в цьому проекті. Тому за кошти державного бюджету дорожники почали робити деякі ділянки самі. Зокрема, вже зроблено майже 100 км дороги у Вінницькій області, вартість яких – 700 млн. грн.

У той же час заступник міністра визнав, що без зовнішньої підтримки цей проект поки непідйомний – загальна довжина дороги 1200 км, а вартість – 18 млрд. євро.

Віктор Довгань розповів, що зараз питання фінансів для будівництва автотраси вирішується на політичному рівні, оскільки в якості кредиту така сума міністерству не під силу.

Джерело