Реєстрація /

Держреєстратора на Київщині підозрюють у шахрайстві з нерухомістю

Збитки оцінили у 14 млн. грн.

Державного реєстратора підозрюють у підробці документів на нерухомість площею 300 кв. м у Білій Церкві. Суму збитків Київській облраді оцінено у 14 млн гривень.

Про це стало відомо із повідомлення пресслужби поліції Київської області.

У Державному реєстрі прав на нерухоме майно зловмисник склав та видав заздалегідь підроблений офіційний документ-рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Завдяки такому документу нежитлове приміщення площею понад 300 кв. м по вул. Богдана Хмельницького у Білій Церкві перейшло у право власності його замовнику, а саме 56-річному столичному мешканцю.

Надалі державний реєстратор за допомогою цифрового підпису вчинив реєстраційну дію для реєстрації прав власності на нерухоме майно на користь шахрая.

Внаслідок такої незаконної діяльності зловмисник завдав майнових збитків Київській обласній раді на суму понад 14 мільйонів гривень, що оцінюється згідно з чинним законодавством як скоєння злочину в особливо великих розмірах.

Слідчі під процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури повідомили державного реєстратора про підозру.

Стаття по темі: Найбезпечніші і найризикованіші схеми покупки квартир на первинному ринку

Раніше повідомлялося, що шахраї привласнили дві квартири на Печерську.

Джерело