Реєстрація /

Ціни на оренду в Києві виросли: найдешевші та найдорожчі квартири

Активність орендарів спровокувала зростання ставок по довгостроковій оренді житла в Києві

Протягом серпня відбулося зростання на ринку довгострокової оренди житла в Києві: загальні витрати на оренду в столиці збільшилися на 16% до 320 тисяч доларів, а розмір ставок виріс на 5%.

За словами Генерального директора АН «Благовіст» Олени Біберовой, зростання цін на оренду в Києві пов'язаний з підвищенням ділової активності.

«Наближення бізнес-сезону позитивно відбилося на кількості угод в серпні. Підвищений інтерес спостерігався на квартири в нових будинках. В даному випадку комфортні умови проживання, наявність інфраструктури, невеликий термін експлуатації житла грали ключову роль при виборі об'єкта. Активізувався інтерес до нежитлового фонду: приміщення під офіси, магазини, ресторани. Активність орендарів стала причиною цінових змін. Орендні ставки за останній місяць зросли в середньому на 5%», – заявила Олена Біберова.

Стаття по темі: За скільки реально орендувати квартиру в Києві

Найдешевшим варіантом оренди житла в Києві стала квартира площею 30 кв. м по вулиці Нікітенко в Дніпровському районі. Вона обійшлася орендарям в 5000 грн/міс.

Елітне житло здається в оренду набагато дорожче, серед дорогих об'єктів 12,5% - це будинки, 62,5% - квартири і 25% - це оренда комерційної нерухомості в Києві.

Серед найдорожчих квартир по оренду стали апартаменти площею 139 кв. метрів за 67500 грн / міс. Будинок в селі Плюти Київської області (площа 750 «квадратів») орендований за 86400 грн / мес. Приміщення на вулиці Басейній (Печерський район Києва) в 108 кв. метрів щомісяця буде обходиться орендарям в 170 тисяч гривень.

Джерело