Реєстрація /

Будівельники значно наростили обсяги робіт за 9 місяців

Житла стали будувати більше.

За підсумками 3 кварталів 2019 року в Україні вже виконали будівельні роботи на суму 113,9 млрд. грн. Індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2018 року склав 120,5%.

Про це повідомив президент Конфедерації будівельників України України Лев Парцхаладзе.

За підсумками звітного періоду індекс будівництва інженерних споруд склав 124,1%, будівель – 116,7% (житлових – 102%, нежитлових – 131,5%).

У розрізі регіонів, за обсягами виконання будівельних робіт лідирують Дніпропетровська область (13,4 млрд грн), Одеська область (11 млрд грн), Харківська область (10,1 млрд грн) та Київ (27 млрд грн).
Нове будівництво, реконструкція та технічне переоcнащення становили 75,9% від загального обсягу виробленої будівельної продукції, капітальний і поточний ремонти – 16% та 8,1% відповідно.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.

Джерело