Реєстрація /

Будинки біля багатоповерхівки, у якій стався вибух, обстежать

На улице Соломии Крушельницкой, 1/5 завершают обследование пяти секций.

На вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 завершують обстеження п’яти секцій.

У Києві завершують комісійні обстеження сусідніх секцій біля багатоповерхового будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5, де 21 червня стався вибух. Наразі завершується обстеження 1-5 секцій. Рішення про заселення людей назад у будинки буде прийнято лише на основі висновків фахівців.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Після обстеження зазначених 5-ти секцій буде проводитися перевірка будинку на вулиці Григоренка, 41.

Продовжується інструментальний нагляд секції №6, де, власне стався вибух, щоб не допустити руйнування конструкцій. Місто встановило нагляд за будинком, щоб не допустити протиправних дій і мародерства.
Своєю чергою голова ДСНС України Микола Чечоткін сьогодні повідомив, що рятувальну операцію завершено і питання про подальшу долю будівлі вирішуватиме київська влада. За його словами, в результаті трагедії загинули 5 осіб.

Також міська влада ухвалила рішення про надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух. 

«Усі постраждалі родини отримають по 50 тисяч гривень. Тим, хто отримав тяжкі травми, виділять по 80 тисяч. Мешканцям із ушкодженнями середньої важкості виплатимо по 70 тисяч гривень. Ті ж, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч. А люди, які втратили близьких, отримають по 100 тисяч гривень за кожного загиблого. Я підписав відповідне розпорядження і найближчим часом люди отримають ці кошти», – повідомив Віталій Кличко.

Що стосується нового житла для всіх постраждалих мешканців мер нагадав, що запропонував прем’єр-міністру варіант, як можна допомогти людям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд.  

Нагадаємо, що в неділю вранці стався вибух у багатоповерховому житловому будинку на вул. Соломії Крушельницької у Дарницькому районі столиці. Унаслідок вибуху обвалилися перекриття та стіни одного з під’їздів із 4 до 9 поверхів.

Мешканців, що втратили житло, тимчасово розселили, забезпечили харчуванням та медичною допомогою.

Джерело