Реєстрація /

Як отримати містобудівні умови і обмеження (роз'яснення КМДА)

Багато припускаються помилок.

У департаменті містобудування та архітектури КМДА пояснили особливості нових правил отримання містобудівних умов і обмежень (ДУО).

«Як виявилося, багато киян роблять помилки саме на етапі подачі документів в ЦНАП (Центр надання адмінпослуг, – ред.). Тому спочатку перед подачею документів потрібно перевірити, яке функціональне призначення ділянки і чи відповідає вона намірам будівництва», – говорить начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

Як отримати містобудівні умови і обмеження в Києві за новими правилами

1. Для отримання містобудівних умов і обмежень для будівництва або реконструкції спершу необхідно вибрати свою ділянку на сайті містобудівного кадастру. Там необхідно перевірити функціональне призначення території відповідно до чинного Генплану і детального плану території.

У разі, якщо цільове призначення землі не відповідає вашим планам, містобудівні умови і обмеження згідно з чинним законодавством видавати не можна.

2. Наступний етап – визначення призначення будівлі.

«Споруди бувають різних типів: адміністративні, складські, житлові і т. д. Призначення будівлі залежить і від функціонального призначення ділянки: адміністративна будівля, наприклад, не можна зводити на території, призначеній для ведення сільського господарства. Визначити функцію споруди необхідно і для того, щоб отримати містобудівні умови і обмеження відповідно до норм, які відносяться до певного виду будівель», – зазначив Тацій.

3. Необхідно підготувати пакет документів разом із заявою у довільній формі для отримання містобудівних умов і обмежень.

Тільки перевіривши відповідність ваших намірів будівництва функціоналу ділянки або споруди, ви подаєте паперу на отримання ДУО.

Стаття по темі: Як відкрити магазин після карантину і не потрапити під штраф

Документи для отримання містобудівних умов та обмежень:

• заяву в довільній формі;
• топографо-геодезичні дослідження в масштабі 1: 2000;
• документи права власності на земельну ділянку або на нерухоме майно;
• якщо право власності на нерухоме майно зафіксовано в Держреєстрі прав на нерухоме майно, то документи подавати не обов'язково – працівники департаменту містобудування та архітектури самостійно зроблять виписку.

Заявки подаються через ЦНАП і розглядаються в департаменті протягом 10 днів після надходження. Заявник також отримує або містобудівні умови і обмеження, або обгрунтування, чому неможливо надати ДУО.

«Всі зауваження можна виправити і подати заявку ще раз. Розгляд заявок безпосередньо залежить від того, наскільки чітко їх оформили», – підсумував Тацій.

Стаття по темі: Коли ринок нерухомості відновиться після карантину

Раніше повідомлялося. що у 2020 році терміни введення в експлуатацію споруджуваних ЖК в Києві можуть збільшиться в середньому на 3-6 місяців.

Джерело

Теґи