Реєстрація /

Ліс в Оболонському районі просять врятувати від забудови

Кілька років місцеві мешканці намагаються зупинити забудову.

Ліс в селищі Водогін Облонского району Києва просять врятувати від забудови. Земельні ділянки загальною площею 4 га Київрада вісім років тому виключила з переліку озеленених територій загального користування та роздала під будівництво. Всі ці роки мешканці селища борються з забудовниками, які вирубують ліс.

У 2013 році на цих ділянках почалися спроби будівництва багатоповерхових будинків, але громада водогону змогла відстояти ліс. У 2016 році забудовник знову почав несанкціоновані дії на тих же ділянках. Близько лісу був встановлений паркан, який через кілька днів був демонтований відділом контролю за благоустроєм Оболонської РДА. У липні 2017 року на ділянках знову з'явилися невідомі. До появи представників громадськості вони встигли вирубати 17 дерев і втекли.

Тому депутат Київради, Ольга Вереєменко просить начальника столичної поліції відкрити кримінальне провадження за фактом вандалізму і забезпечити охорону лісу в селищі, а також притягнути до кримінальної відповідальності забудовників.

Раніше повідомлялося, що в Ірпіні забудують ліс.

Джерело