Реєстрація /

Прийняли пакет підзаконних актів для удосконалення містобудівної діяльності

Забудовникам спростили життя.

Уряд прийняв пакет підзаконних актів для удосконалення містобудівної діяльності

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«11 постанов, необхідних для впровадження нового закону щодо удосконалення містобудівної діяльності, прийняті на засіданні Уряду. Це основні документи, які потребували першочергового схвалення. Закон набирає чинності з 10 червня і є дуже важливим для покращення позиції України у рейтингу Doing Business і запобігання корупції», – сказав він.

Протягом останніх 4-х місяців Мінрегіон працював над цими нормативно-правовими актами спільно зі спеціалістами, міжнародними та українськими експертами. Вони стосуються внесення змін до порядків: здійснення державного архітектурно-будівельного контролю; накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності; ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із створенням об’єктів архітектури; проведення експертизи проектів будівництва об’єктів; змін до положення про Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та інших.

Раніше повідомлялося, що Україна може увійти у ТОП-50 Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» у 2018 році.