Реєстрація /

Новий колектор у Києві почне працювати з вересня

Витрати на його будівництво з міського бюджету склали майже 1 млрд. гривень.

Вже у вересні у Києві має запрацювати друга нитка головного міського каналізаційного колектора, будівництво якого завершується. Станом на зараз об’єкт готовий на 92%. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Київський колектор перебуває в експлуатації вже 52 роки. У 1997 році він був визнаний аварійним. Позаминулого  року на колекторі сталася аварія, у результаті якої три райони Києва на кілька днів залишилися без водопостачання. Силами комунальних служб аварію тоді ліквідували. Але ж така ситуація могла статися в будь-який час, бо гроші в комунальне господарство  столиці, зокрема будівництво колектора, не вкладалися десятки років. Нам вдалося відновити будівництво другої нитки колектора. І зараз тут триває завершальний етап робіт», – розповів Віталій Кличко.

У будівництво цього важливого для міської інфраструктури об’єкту вклали 1 млрд. 300 млн. гривень. Дві третини з них – з міського бюджету, решту – з державного.

Термін експлуатації нового коллектора – близько 100 років, а гарантійний термін – 50.

Друга нитка головного міського каналізаційного колектору обслуговуватиме Оболонський, Подільський, частину Шевченківського районів Києва, а також Вишгород, Ірпінь, Бучу та інші передмістя правобережної частини столиці.

Нагадаємо, що в процесі будівництва другої нитки колектора йому на заваді стало складське приміщення.