Реєстрація /

Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі

Вантажівкам проїзд заборонять.

Рух на Шулявському шляхопроводі відкриють в обмеженому режимі.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Столична влада отримала висновки експертизи від НВП «Мостовий центр» і Державного дорожнього науково-дослідного інституту. Мер додав, що вночі відбулися статичні випробування естакади після обрушення частини правої тротуарної консолі.

«Експертиза встановила, що з метою уникнення аварійних ситуацій і подальшої тимчасової експлуатації споруди необхідне термінове виконання запобіжних заходів. Зокрема, обмежити габарит проїзної частини з обох боків споруди на 0,7 м із використанням легких конструкцій; виконувати щоденні огляди конструкції тротуарних консолей на предмет появи тріщин, кренів і нахилів; обмежити рух пішоходів і транспорту під спорудою в прогонах», – говориться у висновках експертів.

Віталій Кличко наголосив, що на шляхопроводі вже розпочалися роботи з укріплення і сьогодні рух буде відкритий у обмеженому режимі. Окрім того, рух важковагового транспорту через шляхопровід буде заборонений взагалі.

Віталій Кличко також доручив перевірити всі старі шляхопроводи й мости в столиці, визначити їхній технічний стан і ухвалювати рішення щодо подальших робіт і режиму експлуатації.

Раніше повідомлялося, що через обвал рух по Шулявському мосту перекрито.