Реєстрація /

Непопулярні рішення нового президента США відлякують покупців нерухомості

Від цього можуть виграти ринки Лондона, Торонто і Дубаї.

Від тимчасової заборони на в'їзд в країну вихідцям з кількох мусульманських країн може постраждати американський ринок нерухомості.

Нагадаємо, минулого тижня президент США Дональд Трамп підписав указ про встановлення обмежень на імміграцію з семи країн: Сирії, Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану і Ємену. Представникам цих держав на 90 днів забороняється в'їзд у США. Крім того, Трамп ухвалив на 120 днів припинити прийом біженців.

Як зазначають місцеві ріелтори, нововведення викликало неоднозначну реакцію інвесторів в нерухомість з Близького Сходу і з Північної Африки. Деякі з них збираються продавати своє житло в США, інші ж прагнуть завершувати угоди, незважаючи на заборону в'їжджати в країну.

У той же час за останні кілька днів лондонська компанія Rokstone зафіксувала зростання числа запитів на 40% зі сторони покупців з Близького Сходу і з Азії, в результаті змін імміграційних і візових правил в США. При цьому 60% всіх нових клієнтів компанії були вихідцями з таких країн, як Іран, ОАЕ і Катар. Це означає, що представники деяких близькосхідних країн переорієнтувалися на британську столицю через побоювання, що їм невдовзі  теж можуть заборонити в'їзд у США.

Серед міст, які можуть виграти від імміграційного указу Трампа, аналітики називають також Торонто і Дубай.

Раніше повідомлялося, що будинок, де в дитинстві жив Трамп, виставлено на продаж.