Реєстрація /

На державні житлові програми минулого року витратили сотні мільйонів гривень

Витрати збільшили завдяки децентралізації.

У 2016 році, при спрямуванні з державного бюджету 24 млн. грн. на збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла, за житловими програмами, які реалізовує Фонд, вдалось залучити 237 млн. грн. Про це повідомив перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Він зазначив, вказаних показників вдалось досягти завдяки збільшенню повноважень органів місцевої влади, в рамках децентралізації, а також ефективному використанню коштів статутного капіталу Держмолодьжитла.

«Вказаних показників вдалось досягти, в першу чергу, через впровадження в країні фінансової децентралізації, завдяки чому фінансування програм з місцевих бюджетів збільшено на 78% порівняно з минулим роком, а також через створення оборотного ресурсу Фонду при використанні коштів статутного капіталу. Можна собі лише уявити, який економічний ефект може бути досягнуто в разі збільшення фінансування програм до 2 млрд. грн., як це було заявлено бюджетними запитами Держмолодьжитла», – наголосив перший заступник голови правління Держмолодьжитла.

Раніше повідомлялося, що державні житлові програми впливають на розвиток економіки країни.