Реєстрація /

У Києві розберуться з парковками

Багато працює нелегально.

До кінця поточного місяця у Києві планується завершити інвентаризацію паркувального простору у розрізі окремих районів та напрацювати план дій щодо «детінізації» відповідних паркувальних майданчиків. Про це повідомили у КМДА.

Сьогодні в Києві існує 39 тис. 706 машиномісць на 890 паркувальних майданчиках. З них 29 тис.199 машиномісць на 430 паркувальних майданчиках передбачає передачу в обслуговування контрагентам, відповідну сплату паркувального збору та наповнення бюджету. Проте наразі укладено лише 328 договорів із 430. Це призводить до недоотримання відповідних надходжень до бюджету столиці. Зокрема, борг КП «Київтранспарксервіс» станом на другий квартал поточного року становив 2 млн. 800 тис. грн., а станом на третій квартал – вже 7 млн. 600 тис. грн.

Мер Києва Віталій Кличко висловив серйозні претензії до роботи керівника КП «Київтранспарксервісу» Артема Шамрая.

«Систематичне невиконання фінансового плану «Київтранспарксервісу» та його збитковість наводять на думку про наявність вагомих недопрацювань у господарській діяльності підприємства. Зараз перед нами стоїть важливе завдання – провести інвентаризацію всіх паркувальних майданчиків столиці, фактичну кількість паркомісць, проаналізувати всі отримані дані у районах столиці та на основі цієї інформації вирішити проблему з нелегальними парковками. Завдяки швидким та рішучим діям ми зможемо забезпечити повернення до бюджету Києва значних коштів, які столиця щомісяця втрачає через недобросовісне ведення господарської діяльності підприємства», – зазначив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Раніше повідомлялося, що у «Борисполі» відкрилася нова парковка.